donderdag 14 februari 2008

Plagen is om liefde vragen

Ik heb het gisteren nog gehoord: “Plagen is om liefde vragen”. En wat als je de liefde dan hebt? Stopt dan het plagen? Hopelijk niet, want dat plagen maakt het net spannend. Tenzij er geplaagd wordt om de liefde, waarom eerst gevraagd werd, weg te werpen.

Valentijn dus. Commerciële hoogdag voor bloemisten, parfumeriezaken, lingeriewinkels,… Aan mij hebben ze ook geld verdiend. Niet te veel, een beetje maar, maar toch net genoeg om mijn madame blij te maken. En wie brengt de avond door met Frederik Sioen? Mijn oudste dochter. Is dat geen schone Valentijn? Gekluisterd aan de lippen van deze Gentenaar. Kan het nog romantischer?

Ik heb vandaag in de krant gelezen dat liefde delen van de hersenen stimuleert en andere delen uitschakelt. Het zit dus allemaal in het hoofd. Zo ook de pijn aan mijn voet, denk ik toch. Ik heb sinds zondag zo goed als geen last meer. De weer opkomende pijn viel samen met mijn afspraak met de specialist. Een afspraak die ik al veel eerder gemaakt had. Het was alsof mijn hersenen wisten dat ik naar die dokter ging en de pijn weer deden opflakkeren om ze daarna weer te doen verdwijnen. We gaan nog niet te snel victorie kraaien maar ik moet toch toegeven dat ik me gisteren na mijn zeven keer 1000 m aan 3’48” redelijk content voelde. En als we Frank Deboosere mogen geloven zal het de komende dagen niet regenen. Dat wordt dan komende zondag een primeur: voor de eerste keer geen modder op de Gooikse weide.

Geen opmerkingen: