maandag 23 maart 2009

Lente

Zaterdag 21 maart 1992. Het was een dag om nooit te vergeten. Niet omdat het zo’n mooi weer was. Integendeel. Een koude wind, op tijd en stond een regenbui. Geen weer om buiten te zijn. Toch had een koppel, dat al enkele jaren een appartement in Mechelen deelde, deze dag uitgekozen om hun trouw aan elkaar te officialiseren.

Zaterdag 21 maart 2009. Het was een prachtige dag. Volop zon en zachte temperaturen. Zonde om in zo’n weer binnen te blijven. Een koppel rollebolt in de tuin.

De lente heeft zijn eerste prik gegeven. En niet alleen in de tuinen. Straten werden overspoeld door lopers. Vilvoorde, Dworp, Meise. Keuze genoeg. De uitslagen verraden zelfs dat sommigen twee wedstrijden op twee dagen gelopen hebben. Niet ik. Ik hou me nog even gedeisd. Hoewel. Ruim achthonderd meter achterna gezeten worden door de trainer, die van op zijn fiets wil dat het steeds sneller gaat, dat die knieën hoger reiken, dat die pas groter wordt. Die voor me gaat rijden en als haas dient als het te traag gaat. En dat tot drie keer toe. Dat is het soort van training die zegt dat de winter voorbij is. Lang leve de lente.

1 opmerking:

Anoniem zei

Jos en Yvonne,

Een dikke proficiat met jullie huwelijksverjaardag !

Over dat rollebollen in de tuin...ik denk dat onze kinderen zich daar iets anders bij voorstellen en daar we denken dat jullie dat toch niet in de tuin doen...ofwel????

verslaafd zijn ze toch he , die lopers....hier was er ook zo iemand die tussen het gras zaaien door toch even een loopje ging meedoen....

Lieve en Dirk