dinsdag 5 mei 2009

Nu nog Duvel, binnenkort Whisky

Dit valt te lezen op verschillende nieuwssites (waaronder deredactie.be)

"Blaasveld - In navolging van de succesvolle lancering van de Gouden Carolus Single Malt gaat de nog enige Mechelse artisanale brouwerij Het Anker over tot de bouw van een nieuwe, traditionele whiskystokerij in Blaasveld, bij Willebroek.

België beschikt reeds over een handvol whiskyproducenten, maar Het Anker zal de eerste zijn met de klassieke ”Pot Stills” (ronde koperen ketels die bovenaan uitlopen in een zwanenhals) die zo typerend zijn voor de productie van whisky.
De stokerij zal niet op de brouwerijsite te Mechelen gebouwd worden, maar te Blaasveld (Willebroek), en dit met een belangrijke historisch reden. Het domein aan de Molenberg, een groene driehoek tussen de Mechelsesteenweg en de Klaterstraat, behoort al sinds de 17de eeuw tot de familie Van Breedam, een ‘meuldersgeslacht’ dat op deze locatie een jeneverstokerij had.

De huidige eigenaar Charles Leclef, tevens eigenaar van de Mechelse bierbrouwerij Het Anker én de vijfde Van Breedam-generatie, zal hier de Belgische whisky, de Gouden Carolus Single Malt in onderbrengen. Het domein met zijn mooie groenzone en rijke geschiedenis zal in al zijn glorie herrijzen, inclusief de werkende stokerij, een bezoekerscentrum en museum.

Dankzij het unieke karakter van deze toch wel ambitieuze onderneming, zal Willebroek en Blaasveld op de wereldkaart geprikt worden. Meer zelfs, Blaasveld krijgt er een uniek en nieuw streekproduct bij! De installatie- en renovatiewerken gaan deze week van start gaan. De nieuwe stokerij zal dan op 31 december, middernacht, haar eerste spirit produceren na een eeuw van stilte."

2 opmerkingen:

pdb zei

Volgens anonieme bronnen wordt de Klaterstraat ook hernoemt naar Nevelstraat en worden de inwoners natuurlijk de ....

Anoniem zei

misschien wordt klaterstraat wel omgevormd tot "KATER"-straat

Dirk